Službenici Jedinice granične policije Brod, 26. aprila 2021. godine, lišili su slobode I.I. (1993.), državljanina Bosne i Hercegovine. Graničnim provjerama je utvrđeno da je za njim Policijska stanica Pale Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske raspisala potragu zbog krivičnog djela „utaja“. Kontroliran je na ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Brod i predat službenicima Policijske stanice Brod.

Dan ranije, 25. aprila 2021., službenici JGP Zvornik lišili su slobode dvojicu bh. državljana na osnovu raspisanih potraga. Na izlasku iz BiH na prijelazu Šepak lišen je slobode B.M. (1993.) jer ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku radi izdržavanja kazne zatvora, dok je na ulasku u BiH na prijelazu Karakaj lišen slobode S.S. (1962.) jer ga potražuje Osnovni sud u Bijeljini, također, radi izdržavanja kazne zatvora. Uz navedeno, službenici ove jedinice su 23. aprila 2021. na ulasku u našu zemlju na prijelazu Karakaj lišili slobode državljanina BiH i Republike Srbije M.K. (1977.), nakon što je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Sokocu radi izdržavanja kazne zatvora. Sve tri osobe su predate službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina.

Na Međunarodnom aerodromu Tuzla, 23. aprila 2021., na letu iz Malmea, pripadnici Granične policije BiH lišili su slobode Ć.M. (1996.) jer je za njim Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo raspisalo potragu zbog krivičnog djela „falsificiranje isprave“. Državljanin BiH je predat službenicima MUP-a KS.

Službenici JGP Gradiška, 23. aprila 2021., lišili su slobode E.H. (1971.) jer je ustanovljeno da je za njim Kantonalno tužilaštvo Tuzlanskog kantona raspisalo potragu zbog krivičnog djela „laka tjelesna povreda“. Bh. državljanin je kontroliran na ulasku u BiH na prijelazu Gradiška i predat službenicima Policijske uprave Lukavac.

izvor:gpmaljevac