Na većini cestovnih pravca promet teče bez smetnji i posebnih ograničenja, osim na dionicama gdje traju radovi. Vozačima savjetujemo da zbog visokih dnevnih temperatura putuju u ranim jutarnjim ili kasnim popodnevnim satima. Na dionicama cesta gdje su u tijeku radovi prometuje se sporije, pa vozače molimo za oprezniju vožnju i poštivanje privremene regulacije prometa. Zbog održavanja vjerske manifestacije „Sveti Ivo“ Podmilačje danas do 16:00 sati zabranjuje se promet teretnih vozila na dionici M-16 Jajce – Banja Luka. Za vrijeme obustave, promet se preusmjerava preko Mrkonjić Grada ili na dionicu Turbe – Banja Luka.

Također na području Srednjobosanske županije danas je zabrana prijevoza eksplozivnih materija i vangabaritnog tereta. Zbog hodočašća u Međugorje povodom 40. obljetnice Gospinih ukazanja, danas će biti obustavljen promet u vremenu od 16:00 do 17:30 sati na dionici M-17.4 Čitluk – Tromeđa (od župne crkve u Čitluku do kružnog toka u Potpolju). Za vrijeme obustave promet će biti preusmjeren na dionicu Tromeđa – Donji Hamzići – Blatnica – Garišta i obrnuto.

Povodom proslave obljetnice Gospinih ukazanja, večeras i sutra očekivati je pojačan promet i brojne pješake hodočasnike na cestama u Hercegovini i prilaznim cestama prema Međugorju. Vozače molimo za oprez i strpljivost u vožnji. Zbog radova u tunelu Crnaja na dionici M-17 Konjic – Jablanica, promet se odvija usporeno jednim prometnim trakom naizmjenično, dok se u vremenu od 23:00 do 04:30 sati promet kroz tunel potpuno obustavlja.

Zbog radova na mostu (M06) na dionici A-1 Sarajevo sjever – Podlugovi, promet se odvija usporeno. Upozoravamo vozače na učestale odrone kamenja i zemlje na kolnik na dionici M-17.5 Blidinje – Jablanica. Zbog radova na dilatacijama mosta Klopče zatvorena je dionica A-1 Zenica jug – Zenica Sjever u oba smjera. Zbog radova u tunelu Čaklovići na dionici M-4 Tuzla – Kalesija (Simin Han – Caparde), promet se u vremenu od 22:00 do 06:00 sati obustavlja i preusmjerava preko Dubrava.

Tijekom dana osobna vozila iz pravca Tuzle prometuju kroz tunel, dok se vozila iz pravca Kalesije preusmjeravaju obilaznicom oko tunela. Promet teretnih vozila preusmjerava se preko Dubrava. Na dionici M-18 Brod na Drini – Šćepan Polje (granica BiH/CG), zabranjen je promet za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona. Zbog radova na dionici R-415 Jezero – Šipovo promet će biti obustavljen do danas do 19:00 sati.

Za vrijeme obustave, promet se preusmjerava na dionicu Šipovo – Gerzovo – Baraći – Mrkonjić Grad. Zbog izvođenja radova u Mostaru, za sav promet zatvoren je dio ulice Kralja Tomislava (Avenija) od raskrižja ulica Rudarska i Kneza Višeslava – vrh Avenije do raskrižja za Dubrovačku ulicu.

Sporije odvijanje prometa zbog radova očekivati je na: – M-5 Gromiljak – Blažuj (Han Ploča – Kobiljača),Kaonik – Gromiljak, – M-6.1 Posušje – Tomislavgrad (Čitluk), – M-16 Livno – Šujica (Borova Glava), – M-17 Buna – Tasovčići. Nagraničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

Izvor:siroki-online.com