Djeca mogu odahnuti, radi poboljšane situacije s koronavirusom i jako malog broja pozitivno testiranih učenika, Ministarstvo je odlučilo ukinuti zahtjev za obaveznim nošenjem zaštitnih maski za vrijeme trajanja školskog sata.

Maske će u buduće biti obvezne prilikom mijenjanja razreda, a ona djeca koja žele maske mogu nositi i za vrijeme trajanja školskog sata. Također, od utorka je moguće i obavljanje tjelesne kulture u školskim dvoranama, kao i probe pjevačkih i puhačkih zborova. Prilikom proba pjevačkih zborova maske se moraju nositi samo ako nema mogućnosti držanja razmaka.

Ministar obrazovanja Heinz Faßmann najavio je nastavak testiranja učenika tri puta tjedno. “Stabilna situacija s infekcijama omogućuje nam ukidanje zahtjeva za maskama. Učenici se nastavljaju testirati tri puta tjedno, što ih čini najčešće testiranom skupinom stanovništva. Pokazali ste puno strpljenja u školovanju kod kuće, radu u smjenama te testiranju. Sada smo svi skupa zaslužili ovaj korak olakšanja na kraju teške školske godine”, rekao je ministar.

Ministar zdravstva Wolfgang Mückstein (Zeleni) izjavio je da je sljedeći veliki izazov cijepljenje djece starije od dvanaest godina. “Ova je školska godina zahtijevala puno od djece, roditelja i učitelja, to znam kao otac dvoje djece koja idu u školu. Kao liječniku i ministru zdravstva, sigurnost u školi mi je vrlo važna. Trenutno vrlo pozitivne brojke omogućuju školarcima da se opuste i prije praznika. Sljedeći veliki izazov tada će biti cijepljenje djece od dvanaeste. godine”, izjavio je Mückstein.

Izvor:kroativ.at