Lijeva stranka podnijela je inicijativu za besplatne PCR testove. “Koordinator ljevice Luka Mesec obratio se parlamentarnoj inicijativi vladi u vezi s pružanjem besplatnih PCR testova,”.

Inicijativu opravdavaju činjenicom da PCR test postaje nužan uvjet za prelazak državne granice kao i za obavljanje određenih aktivnosti.

“S obzirom na činjenicu da je cijepljenje izuzetno sporo i da zbog loše vladine komunikacije sve više ljudi nažalost odbija cijepljenje, PCR test postaje sve važniji čimbenik u životu ljudi”. “Cijene PCR testova kreću se od 60 do 120 eura, što je doista ogromno za veliku većinu ljudi. Visoka cijena i činjenica da je PCR test nužan uvjet za niz aktivnosti također znači da se mogu očekivati ​​krivotvorine” .

PCT princip Glede načela PTC-a koji kao uvjet za obavljanje određenih aktivnosti ili npr. posjećivanje restorana predstavlja bolest, testiranje i cijepljenje, javnost je više puta postavila pitanje je li to pošteno ili nije. ili time ne “kažnjavamo” one koji su uspjeli izbjeći bolest zaštitnim mjerama.

Na jučerašnjoj konferenciji za novinare voditeljica stručne skupine Mateja Logar naglasila je kako načelo PCT vrijedi i u drugim europskim zemljama te nije slovenska specijalnost.
Uz njegovu pomoć možemo značajno osloboditi aktivnosti koje bi inače ostale zatvorene, s obzirom na trenutnu epidemiološku sliku.

Prema njezinim riječima, ovo nije diskriminacija necijepljenih , jer svatko može odlučiti hoće li se cijepiti ili testirati, a oba su, prema njezinim riječima, besplatna. Dodajemo da se to odnosi na brzi test antigena, a ne PCR test potreban npr. prilikom prelaska državne granice.

 

Izvor:gpmaljevac.net